مشاوره حقوقي
مشاوره حقوقي

عدم همكاري يكي از وراث در فرايند انحصار وراثت يكي از موضوعاتي است كه مي‌تواند اين فرايند را با مشكل روبه رو كند ما در اين مقاله سعي داريم موقعيتي را بررسي كنيم كه در آن يكي از ورثه حاضر به همكاري با ساير وراث نمي‌باشد. همچنين به بررسي موقعيتي مي‌پردازيم كه به دليل عدم حضور يكي از وراث سايرين دچار مشكل مي‌شوند. به عنوان مثال همه ما املاك بلا استفاده را مشاهده كرده‌ايم كه به علت اختلاف وراث با يكديگر رها شده‌اند. پاسخ اين كه چگونه بايد اين مشكل را حل كنيم و املاك را بلا استفاده شده رها نكنيم در قانون مطرح شده است كه در ادامه به بررسي آن مي‌پردازيم. توصيه مي‌كنيم مقالات وصيت چيست و وارث مفقود الاثر را مطالعه نماييد.

 

1-راه حل اول| عدم همكاري يكي از وراث

اولين راه حل  براي راضي كردن شخصي كه از حضور و همكاري با ساير وراث خودداري مي كند اين است كه به روش منطقي با او صحبت كنيم يا اينكه از روش كدخدامنشي استفاده كنيم و در صورتي كه موفق به كسب رضايت او نشديم راه حل دوم در پيش مي‌گيريم.

2-راه حل دوم| عدم همكاري يكي از وراث

راه حل دوم اين است كه وراث دعواي خلع يد مشاعي را مطرح كنند از طريق اين دعوا ملك مورد نظر پلمب مي‌شود و وراث مي‌توانند در خصوص سرنوشت ملك مورد نظر با توافق يكديگر تصميم‌گيري كنند شايد براي شما سوألي مطرح شود تحت اين عنوان كه چرا وراث بايد ملكي را كه به ارث مي‌برند پلمب كنند پاسخ اين است كه گاهي اوقات بعضي از ورثه از ملكي كه به آن‌ها ارث رسيده است بهره بيشتري نسبت به ساير وراث مي‌برند و در اين حالت حاضر به حضور و همكاري با ساير وراث در خصوص فروش آن مال نيستند و از طريق پلمب كردن ملكي كه به ارث مي‌رسد ساير وراث كه بهره كمتر يا حتي هيچ بهره‌اي نمي‌برند در وضعيت برابر با وراثي كه بهره بيشتري مي‌برند قرار مي‌گيرند.

3-راه حل سوم| عدم همكاري يكي از وراث

اگر استفاده از دو راه حلي كه پيشتر به آن اشاره شد نتيجه نداد از راه حل سوم استفاده مي‌شود در ماده ۹۵ قانون آيين دادرسي مدني بيان شده است كه: (عدم حضور هريك از اصحاب دعوا و يا وكيل آنان در جلسه دادرسي مانع رسيدگي و اتخاذ تصميم نيست.) بنابراين اگر يكي از وراث در جلسه دادگاه حاضر نشود و همكاري نكند دادگاه موظف است كه جلسه رسيدگي به دادخواست را بدون حضور و همكاري او برگزار نمايد و در آخر دادگاه حكم غيابي صادر مي‌كند و سهم هر يك از وراث را تعيين مي‌نمايد.

توصيه مي‌كنيم مقاله انحصار وراثت را مطالعه نماييد.

نكات

۱-تا زماني كه فرايند انحصار وراثت به پايان برسد هيچ كدام از وراث نمي‌توانند در اموال متوفي تصرف داشته باشند.
۲-هزينه انحصار وراثت توسط تمام وراث پرداخت مي‌گردد. به اين صورت كه اين هزينه بين آن‌ها تقسيم مي‌شود.
۳-تنها اشخاصي مي‌توانند درخواست گواهي انحصار وراثت كنند كه يا وارث باشند يا ذي نفع. منظور از ذي نفع اشخاصي هستند كه به طور مثال از متوفي طلب دارند.

در گواهي انحصار وراثت سهم الارث ورثه تعيين مي‌شود و وظيفه صدور آن با شوراي حل اختلاف آخرين محلي است كه متوفي در آن اقامت داشته است. حال اگر يكي از وراث حضور نداشته باشد و يا همكاري لازم را انجام ندهد شوراي حل اختلاف مي‌تواند از اداره ثبت احوال استعلام كند و با ارائه مدارك لازم گواهي انحصار وراثت دريافت مي‌شود اين مدارك عبارتند از گواهي فوت متوفي، شناسنامه متوفي، شناسنامه وراث و استشهاديه محضري اگر موجود باشد. قانون براي ورثه‌اي كه در مراحل انحصار وراثت حضور و يا همكاري نداشته‌اند فرصتي را قائل شده است كه تا قبل از صدور گواهي انحصار وراثت مي‌توانند اعتراض خود را بيان كنند.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص ارث و انحصار وراثت، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد . كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون ارث و انحصار وراثت پاسخ دهند .

 



:: بازديد از اين مطلب : 0

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/3/20  ] [ ۱۶ ] [ vakiel ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 8
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب